Hírek portlet Hírek portlet

E-Banking Summit 2015 tapasztalatok

1. Elsődleges benyomások a konferencia után?

A 2015-ös E-Banking Summit idén is színvonalas rendezvénynek bizonyult, mindenképpen megérte elmenni, akár az előadók/kiállítók neveit, akár a prezentációkat tekintjük - az esemény megnyitóját és moderátorát, Braun Pétert (OTP Bank igazgatósági tag, VISZ elnök) is érdemes volt figyelemmel kísérni. A pénzügyi IT területén tartott előadások mindig tartogatnak érdekességeket, az itt szerzett tudást aztán mi is kamatoztathatjuk a későbbiekben.

2. Milyen volt kint lenni a Guidance standjával, milyen visszajelzéseket kaptál?

A Microsoft-nak is köszönhetően a standunk extra feltűnést kapott, hiszen vadonat új Windows Phone-ok kerültek nálunk kiállításra. Emellett kis Microsoft-os ajándékdobozokkal kedveskedtünk az érdeklődőknek. Természetesen a szektornak szánt megoldásaink bemutatása sem maradhatott ki személyes konzultációk keretében, illetve nyomtatott tájékoztató anyagok formájában. Örömmel mondhatjuk, hogy a Guidance standját tartották a legszebbnek a vendégek!

3. Melyik előadást tartottad a legérdekesebbnek?

Nehéz lenne egy konkrét előadót és témát kiemelni, így több dolog is eszembe jut ennek kapcsán. Mindenképp jó volt megismerni Hortobágyi Ágostontól a környezettudatosság és a technológia újdonságok jegyében kifejlesztett megoldását, aminek segítségével dokumentumokat tudunk hitelesíteni és azonnal felhő szolgáltatási környezetbe exportálni és tárolni - így egyszerűsítve és olcsóbbá téve az adminisztrációt. Ezek mellett a Hewlett-Packard is tartott két előadást, amelyet kiemelnék, az egyikben Hivekovics Zoltán a vállalaton belüli mobilapplikációk hasznosságáról beszélt, a másikban pedig Zsemlye Tamás a banki szoftverek védelméről, amihez egy korszerű megoldási javaslatot is hozzáfűzött.

2015. 04. 07.